✓ voor 20:00 besteld = morgen in huis
✓ Gratis verzending vanaf €75
✓ 100% discretie geboden
Anaal douche

Hoe en waarom een anaal douche gebruiken? Een complete gids

De anaal douche is voor veel mensen een onmisbaar onderdeel van het experimenteren met anale toys en activiteiten. Hierbij zijn hygiëne en comfort immers essentieel, en dat is precies wat anale douches voor je kunnen betekenen. Een anale douche is een handig hulpmiddel om het rectum grondig te reinigen zodat jij zorgeloze anale avonturen kunt beleven. Hier lees je hoe je hem precies gebruikt, en waarom. 

Waarom een anale douche gebruiken? 

Het gebruik van een anaal douche voordat je aan anale seks gaat doen, kan verschillende voordelen hebben. Denk natuurlijk aan hygiëne. Maar ook comfort van er vrijwel zeker van zijn dat je geen ongelukjes krijgt en extra wasjes moet gaan draaien. Hier de voornaamste redenen waarom mensen een anaal douche gebruiken:

Geen ongelukjes, geen stress

Een anaal douche kan helpen om het rectum grondig te reinigen en eventuele resten ontlasting te verwijderen. Ook al draai je een perfecte drol en voelen je darmen daarna ‘leeg’, er kan altijd toch nog iets achterblijven. Door de prikkels van anale seks en de ontspanning kan je darmwerking gestimuleerd worden. Met alle gevolgen van dien… Voor de meeste mensen is dit geen prettige gedachte, en iets dat je even ‘uit de mood’ kan brengen. Weten dat de kans op een incident heel klein is, zal je meer doen ontspannen en de hele experience veel leuker maken.

Hygiene en veiligheid

Anaal douchen doet je niet alleen frisser voelen. Je bént ook schoner. De anale zone is een bron van plezier, maar ook van ziekmakers. Houd het veilig, en neem hygiene super serieus bij anale play en andere BDSM activiteiten. 

Smooth sex

Naast dat restjes ontlasting een smet zijn op je lakens en genot, zorgt het ook voor frictie tijdens de seks. Dat kan onprettig aanvoelen of zelfs gaan schuren. Een flinke portie glijmiddel na een grondige anusdouche is wat wrijving betreft een heel stuk idealer!

Zo werkt een anaal douche

Een anaal douche bestaat uit een reservoir en een mondstuk. Het reservoir vul je met lauw water, op een temperatuur waar je anus niet van schrikt. Dat mondstuk breng je in de anus, waarna je kunt spoelen. 

Voorbereiding voor het nemen van een anale douche

 • Kies een comfortabele plek. Zoek een rustige en comfortabele plek waar je privacy hebt en je rustig je ding kunt doen.
 • Reinig de anaal douche. Zorg ervoor dat je de anaal douche grondig reinigt voor elk gebruik. Volg de meegeleverde instructies voor het schoonmaken ervan.
 • Vul het reservoir. Vul het reservoir van de anaal douche met lauw water. Zorg ervoor dat het water op een comfortabele temperatuur is voor je anus. Dus geen theewater of ijswater.

Stap voor stap anaal douchen

Zorg er uiteraard voor dat je je best hebt gedaan om op natuurlijke wijze je anus hebt geleegd middels een bezoekje aan het toilet. Volg hierna de onderstaande stappen. 

 • Ontspanning is key. Neem een comfortabele positie aan. Hurk of leun over een meubelstuk. Zoek de ontspanning op. 
 • Glijmiddel is je vriend. Breng een flinke hoeveelheid glijmiddel aan op het mondstuk van de anaal douche. Dat maakt zoals je vast begrijpt het inbrengen een stuk makkelijker en comfortabeler – en veiliger. Het laatste dat je wil is jezelf beschadigen vlak voor je anale plannen!
 • Enter het mondstuk. Breng voorzichtig, rustig en geleidelijk het mondstuk van de anaal douche in je rectum. Voorkom pijn. Gebruik eventueel meer glijmiddel of probeer beter te ontspannen wanneer nodig. 
 • Exit het water. Knijp langzaam het water uit het reservoir en in je anus. Begin met kleine hoeveelheden water. Voer gerust wat op als je denkt dat je het prima aankan. 
 • Anus even op slot. Nadat je het water hebt ingebracht, houd je het gedurende een korte periode vast door je kringspier aan te spannen. Doe dit 15-30 seconden. Dit geeft het water de tijd om het rectum te reinigen en eventuele resten weg te spoelen.
 • Exit het water. Laat het water voorzichtig uit je lopen in het toilet of de douchebak. Neem de tijd en forceer niets.
 • Herhaal of niet. Herhaal de stappen indien nodig. Je wil dat het water helder is en er geen resten meer aanwezig zijn, dan is jouw missie voltooid!

Na het anaal douchen

 • Reinig de anaal douche. Spoel de douche grondig af met warm water en zeep. Zorg er echt voor dat je alle resten verwijdert en het apparaat goed afdroogt voor je hem opbergt.
 • Personal aftercare. Neem de tijd om te ontspannen en hydrateer jezelf na het reinigen. Zet een lekker kopje thee terwijl je je mentaal klaarmaakt voor wat er straks komen gaat.

Moet ik per se een anale douche gebruiken?

Het is belangrijk op te merken dat het gebruik van een anaal douche een persoonlijke keuze is en niet voor iedereen noodzakelijk is. Sommige mensen voelen zich comfortabel zonder het gebruik van een anaal douche, terwijl anderen er de voorkeur aan geven om dit als onderdeel van hun voorbereiding te doen. Het is altijd belangrijk om naar je eigen lichaam te luisteren, je grenzen te respecteren en open te communiceren met je partner(s) over je behoeften en wensen. 

Afhalen bij afhaalpunt

Pakket afhalen wanneer jij wilt

Snelle levering

Voor 20:00 besteld = morgen in huis

Gratis verzending

Gratis verzending vanaf 75,-

100% discretie geboden

Anoniem Betalen & Verzending