✓ voor 20:00 besteld = morgen in huis
✓ Gratis verzending vanaf €75
✓ 100% discretie geboden
bdsm beginner

BDSM voor de beginner

Schaar je jezelf onder de beginners in BDSM en bondage? Dan helpen we je graag op weg met deze korte introductie! BDSM is een steeds populairdere manier om je seksuele voorkeuren en grenzen te verkennen. Het kan een geweldige toevoeging zijn aan je seksleven. Niet voor niets hebben we ons er in gespecialiseerd! In dit artikel wordt de basis van BDSM besproken voor jou als beginner: van de verschillende soorten activiteiten tot het vinden van de juiste partner en het stellen van grenzen. 

Wat is BDSM?

BDSM staat voor Bondage, Discipline, Dominantie, Submissie, Sadisme en Masochisme. Meer termen dan je zou denken op basis van de afkorting van vier letters dus 😉 

BDSM is eigenlijk vrij breed. Alles dat niet erg soft is kan eronder vallen: van lichte spanking en rollenspel tot intense bondage en discipline-spelletjes. Weet ook dat BDSM niet per se draait om pijn en macht, maar om genot en vertrouwen tussen partners. 

De voordelen van BDSM voor je relatie

Om op dat laatste in te gaan: dat vertrouwen groeit juist omdat je zo afhankelijk kan zijn van je partner. Bijvoorbeeld wanneer je vastgebonden bent of op een andere manier beperkt in je vrijheid. Zo kan je jouw relatie versterken dankzij BDSM – na een goeie sessie kun je nog dagen nagloeien! Nog een groot voordeel van BDSM voor je relatie is het feit dat communicatie zo belangrijk is. Je móet wel goed met elkaar kunnen overleggen en alles kunnen bespreken. 

Kortom, BDSM kan je relatie absoluut goed doen. Net als een sterke liefdesrelatie of vriendschap draait het namelijk om precies hetzelfde: vertrouwen en communicatie. Met genot als kers op de taart. 

Soorten BDSM-activiteiten voor beginner en gevorderde

Er zijn verschillende soorten BDSM-activiteiten. Om de letters van BDSM elk bij langs te gaan: 

  • Bondage is de eerste en meest bekende groep. Bondage betekent (vast)binden en omvat het gebruik van dwangmiddelen, zoals boeien en bondagetouw. Dit alles is bedoeld om een partner in bedwang te houden en beweging te beperken. 
  • Discipline draait om regels, gedragsregels of rituelen die door beide partners zijn overeengekomen. 
  • Dominantie en submussie (onderwerping) spelen een centrale rol bij BDSM. Oftewel: het gebruik van macht en controle, waarbij de ene partner de leiding neemt en de andere zich onderwerpt aan zijn gezag. 
  • Bij SM (sadisme en masochisme) gaat het om activiteiten als billenkoek/spanking en zweepslagen. Hier kan dus pijn bij komen kijken, maar wel op een manier waarop je ervan geniet! 

De juiste partner(s)

Heb je geen liefdespartner om BDSM mee te doen? Bij het zoeken naar een partner voor BDSM-activiteiten is het belangrijk iemand te vinden die een match met je is en dezelfde interesses heeft. Het is ook belangrijk een partner te vinden die bereid is grenzen te bespreken en af te spreken. Een open en eerlijk gesprek voeren over verwachtingen en veiligheidsprotocollen staat hierbij centraal. 

Grenzen stellen en bewaken & consent

Voordat je aan BDSM begint, is het belangrijk om grenzen te stellen. Natuurlijk zul je deze ook wel ontdekken tijdens het uitproberen van verschillende BDSM-activiteiten. Nazorg is ook iets om aandacht aan te besteden. Dit bestaat uit het bieden van comfort, steun en geruststelling aan beide partners na de BDSM-activiteiten. Bespreek na wat jullie van de sessie vonden. Geef het aan als jij je op een bepaald moment oncomfortabel hebt gevoeld. Het is ook belangrijk om een ‘safe word’ of een ‘veilige zin’ af te spreken, die gebruikt kan worden om de andere partner te laten weten dat diegene de activiteit wil stoppen. 

BDSM en jij als beginner: iets voor jou?

BDSM kan een ongelooflijk lonende en bevredigende ervaring zijn, maar het is belangrijk ervoor te zorgen dat het veilig en verantwoord gebeurt – of je nu beginner bent of niet. Het is belangrijk om de juiste partner te vinden, jullie verwachtingen te bespreken en grenzen te stellen. Je dient je allebei op jullie gemak te voelen en je bewust zijn van de risico’s. Voorbereiding is het halve werk, maar vergeet de nabeschouwing niet! 

Om je nog beter op weg te helpen, een laatste tip: bekijk ons aanbod BDSM speeltjes en probeer het een en ander uit. Je kunt ook onze Mystery Box bestellen. Deze bevat een aantal verrassingsproducten in een categorie naar keuze. Plezier gegarandeerd!

Afhalen bij afhaalpunt

Pakket afhalen wanneer jij wilt

Snelle levering

Voor 20:00 besteld = morgen in huis

Gratis verzending

Gratis verzending vanaf 75,-

100% discretie geboden

Anoniem Betalen & Verzending