✓ voor 20:00 besteld = morgen in huis
✓ Gratis verzending vanaf €75
✓ 100% discretie geboden
restraint set bondage

Bondage & restraint sets

Restraint & bondage sets zijn populair in BDSM. Vooral omdat er een duidelijke verdeling in verantwoordelijkheid is. De drager zit vastgebonden en is afhankelijk van diens partner. En de gever, op hun beurt, zorgt ervoor dat hun partner niets overkomt. De rollen zijn dus super duidelijk. En dat creëert ruimte om te kunnen experimenteren met plezier en ongemak of zelfs pijn. Maar wat voor restraint sets zijn er voor jou als bondage fan? En wat kun je het beste kiezen? In deze blog gaan we je hier zo veel mogelijk over vertellen!

Bondage: het genot van gebonden zijn

Als je denkt aan het acronym BDSM, wat komt er dan in je op? Het zullen ongetwijfeld allerlei kinky beelden, geluiden en gevoelens zijn waar je aan denkt. Eindeloos veel kink- en BDSM ‘activiteiten’, die ook weer versplinteren in verschillende niches. Maar uiteindelijk is de wortel van welke BDSM activiteit dan ook, het volgende: een ongelijkheid in macht, met een bijbehorende rol tijdens seks. In de BDSM community wordt deze machtsdynamiek ook wel ‘dominantie’ en ‘submissie’ genoemd. Met dominantie-submissie vorm je een zeer interessante en bevredigende band met je (seks)partner(s). Een soort sextoy dat vaak wordt gebruikt bij dit soort machtsspelletjes, zijn restraints.

Soorten restraints

Er zijn ongelofelijk veel verschillende soorten restraints die je kunt gebruiken. Hier bespreken we een aantal van de meest populaire categorieën.

Boeien

Hand- en enkelboeien zijn populaire restraint toys, overduidelijk ontworpen om beweging van de armen en benen te beperken. Boeien kunnen gemakkelijk worden versteld en vastgemaakt aan verschillende objecten (of andere boeien). Het is simpel om te experimenteren met hoeveel iemand wel of niet mag bewegen. Dit maakt boeien populair onder beginners. 

Bed Restraints

Je slaapkamer wordt al snel een geile sex dungeon als je een set bed restraints hebt. Deze doe je onder je matras, met boeien aan twee of vier punten. Beweging van de armen en benen wordt hiermee beperkt. Vooral als je kiest voor een bed restraint met vier boeien, leg je je partner helemaal bloot…

Harnassen en riemen

Harnassen en halsbanden zijn gemaakt om op het lichaam en rond de nek te dragen. Het dragen van alleen een bondageharnas voegt vooral iets toe qua look. Maar als je een harnas combineert met handboeien of een riem, wordt deze een stuk praktischer… Gebruik de metalen O-ringen en D-ringen op je harnas om je favoriete seksspeeltjes aan te bevestigen. Let the games begin…

Spreader Bars

Een spreader bar is een restraint dat gebruikt wordt om de drager te dwingen zich bloot te stellen. Ze zijn gemaakt van metaal, hout of stof. Als je de enkels in de spreader bar plaatst, blijven de benen wijd. Zo kun je dieper penetreren.

Welke restraint set past bij jou?

Denk voordat je een restraint set koopt na over hoe je restraint set gebruikt wordt. Hoe meer weerstand je biedt, hoe groter de kans dat deze knapt. Let daarom op dat de duurzaamheid, het comfort, en het design van de restraints past bij wat jij wil in bed. Restraints gemaakt van leer, metaal en neopreen zijn bijvoorbeeld ontworpen om veel weerstand aan te kunnen. Ze zijn duurzaam en sterk, waardoor je ze vaak kunt gebruiken. Onthou wel dat restraints van dit materiaal de huid sneller kunnen beschadigen als je veel trekt en beweegt. Je kunt er dan ook voor kiezen om restraint sets te kopen met een zachte inner lining, zoals nepbont. 

Rubber, stoffen of vegan-leer restraints zijn wat betaalbaarder dan de hardere restraints. Ze zijn alleen meer gemaakt om beweging te beperken dan om het onmogelijk te maken. Als je een beetje enthousiast bent, kun je dit soort restraints gemakkelijk scheuren of breken. Denk dus goed na over wat het beste bij je past!

Do’s & Don’ts bij bondage & restraint sets

Zoals bij elke bondage- of BDSM activiteit, is het ook bij het gebruik van restraint sets essentieel om een safe word te gebruiken en van tevoren je grenzen te bespreken. en laat nooit een gebonden sub achter! De grootste zorg is verminderde circulatie – aanwijzingen dat dit aan de hand is zijn bijvoorbeeld gevoelloosheid, lagere lichaamstemperatuur, tintelingen of verkleuringen van de huid. Als een van deze symptomen voorkomt, stop dan direct en verwijder de restraints. Je kunt verminderde circulatie voorkomen door altijd de twee-vinger-regel aan te houden: er moeten twee vingers passen tussen de restraint en de huid. Het is ook belangrijk dat je restraints niet iemands ademhaling bemoeilijken. Hieronder nog een tabel met een overzicht:

DODON’T
bespreek grenzen en een safeword/actieeen gag gebruiken, tenzij een safe action is besproken
stop zodra de sub pijn of circulatieproblemen ervaarteen gebonden sub alleen achterlaten
volg de twee-vinger-regeleen restraint vastmaken die ademen bemoeilijkt
hou eventueel een botte schaar bij de handje sub te lang gebonden laten
check vaak in bij je partnerdruk op gewrichten, zenuwen of aderen uitoefenen met restraints

Vragen over het gebruik van restraint sets?

Als het goed is, weet je nu genoeg over restraints om er zelf mee te experimenteren! Heb je meer vragen? Stel ze gerust. Wij helpen je graag!

Afhalen bij afhaalpunt

Pakket afhalen wanneer jij wilt

Snelle levering

Voor 20:00 besteld = morgen in huis

Gratis verzending

Gratis verzending vanaf 75,-

100% discretie geboden

Anoniem Betalen & Verzending