✓ voor 20:00 besteld = morgen in huis
✓ Gratis verzending vanaf €75
✓ 100% discretie geboden
sounding tips bdsm

SOUNDING: wat is deze BDSM kink en hoe doe ik het veilig?

Sounding, wat is dit in hemelsnaam? – zul je denken wanneer je nog nooit van sounding gehoord hebt (pun intended). Het heeft in ieder geval niets met muziek of geluid te maken… We hebben het hier over een kink in de BDSM-wereld. In de medical play-scene, om precies te zijn.

Wat sounding is, kort gezegd: jouw plasbuis penetreren met een daarvoor bedoeld object. Sounding is vooral populair onder mannen, maar ook zonder penis kun je deze kink uitvoeren. Er zijn in ieder geval natuurlijk wel een aantal dingen waar je op moet letten… Lees hier hoe je dit op een veilige manier aanpakt.

Wat is sounding?

’Sounding’ is een BDSM kink die draait om het inbrengen van een voorwerp in de plasbuis. Het ingebrachte voorwerp heet een ‘urethra plug’ of ‘sound’. Zoals veel BDSM kinks komt ook deze uit de medische hoek… Eigenlijk is sounding namelijk een noodzakelijke procedure die wordt uitgevoerd door dokters. De plasbuis wordt dan opgerekt om medische redenen. 

Waar komt deze BDSM kink vandaan?

Je vraagt je misschien af: hoe is dit van een medische procedure in een kink veranderd? Het antwoord is simpel: iemand onderging sounding en vond het opwindend. Dus besloot hij dingen in zijn plasbuis te stoppen voor plezier en/of pijn. En zo is sounding voor seksueel plezier geboren! Het penetreren van de plasbuis kan een vorm van masturberen zijn. Daarnaast wordt het ook in BDSM-play gedaan als onderdeel van het spelletje tussen onderdanig en dominant zijn; iets ondergaan versus de controle hebben.

Dus, het inbrengen van ‘een voorwerp’ in de plasbuis – hoe doe je dat, en voor wie is het? Plasbuisstimulatie kan door zowel vulva- als penisbezitters gedaan worden. Toch is de populariteit groter bij mannen en penisbezitters. Het gevoel van een geprikkelde en opgerekte plasbuis vinden veel mannen opwindend. Er zitten namelijk veel meer zenuwuiteinden aan de binnenkant van de penis (en dus ook in de plasbuis) dan aan de buitenkant. Sounding is dus een rush van onbeschrijflijke gevoelens.

BDSM toys voor sounding: wat is de beste toy voor mij?

Er zijn verschillende speciaal gemaakte BDSM speeltjes en attributen voor sounding. Het kan ten eerste met een katheter. Dit is zeer veilig; een katheter is immers speciaal gemaakt voor het veilig en ergonomisch inbrengen in de plasbuis. Maar er is ook een selectie BDSM seksspeeltjes voor sounding. Dat zijn met name penisplugs en dilators. Deze breng je in in de plasbuis, tot je de prostaat bereikt. Vervolgens kun je jezelf op verschillende manieren stimuleren, bijvoorbeeld door de sound (het speeltje dus) rond te draaien.

Penisplugs

Een penisplug is een korte staaf van chirurgisch staal of siliconen. Aan het uiteinde zit een ring die de eikel stimuleert. De plug geeft dus met name extra stimulatie: je orgasme is bijvoorbeeld intenser. Er bestaan ook holle penisplugs: die laten urine en sperma door, waardoor je deze ook tijdens geslachtsgemeenschap en een orgasme kunt blijven dragen.

Dilators

Een dilator is langer dan een penisplug en is meestal gemaakt van chirurgisch staal. Deze stimuleert de plasbuis, en soms ook de blaas of prostaat. Er zijn zelfs vibrerende dilators voor de meer ervaren gebruikers!

Sounding: zo doe je dit veilig

Sounding is iets wat van oorsprong dus een medische ingreep betrof, en daarom absoluut iets dat je moet leren. Net zoals een verpleegkundige dat leert op diens opleiding. Je zal er beter in worden naarmate je het vaker doet. Wij geven je in ieder geval vast de nodige tips om te beginnen, voor een veilige start!

Tip 1: de juiste speeltjes

Het eerste en belangrijkste advies: koop de juiste sounding toy. Het is van groot belang dat de sound de juiste grootte en vorm heeft. Als beginner kun je het beste met een model beginnen dat niet te lang is. Een wat kortere sound of een plug dus. Je kunt ook een dilator set kopen, zodat je kunt uittesten welke dikte jij het fijnst vindt. Verder kun je kiezen tussen dilators van chirurgisch staal (wat steriel is) en siliconen. Beginners vinden siliconen dilators vaak makkelijker in te brengen. Dit is dus een goede optie als je het voor het eerst wil proberen. Belangrijk: kies als beginner nooit de dunste dilator, omdat deze de plasbuis kan perforeren. Zorg ervoor dat je eerst wat meer ervaring opdoet met het inbrengen! 

Tip 2: schone sound 

Oke, je hebt je toy, en nu? Zorg er allereerst voor dat je je sound steriliseert. Dit kun je doen met kokend water of met alcohol. Als je zeep of toycleaner gebruikt, spoel de sound dan grondig af voor gebruik. Maak ook je penis schoon. Als je hier klaar mee bent, neem dan een comfortabele houding aan het spreid de opening van de eikel. Je kunt voordat je de sound inbrengt wat glijmiddel gebruiken. Breng dit dan aan op het uiteinde van de sound en bij de opening van je eikel. 

Tip 3: veilig inbrengen dilator of penisplug

Het inbrengen doe je als je penis in slappe of half erecte toestand is! Anders is de plasbuis niet wijd genoeg. Hou de penis recht omhoog, en duw de sound voorzichtig een stukje naar binnen. Rustig aan! Hoe langzamer je gaat, hoe minder pijn het doet. Als de sound eenmaal is ingebracht dien je de penis te strekken. Je rekt de plasbuis op door de penis aan de bovenkant vast te houden. 

Tip 4: op tijd verwijderen & aftercare

Als je klaar bent om tot je hoogtepunt te komen, verwijder de sound dan op tijd! Anders kan je sperma nergens heen (tenzij je een holle penisplug hebt natuurlijk ;)). Na gebruik maak je de sound schoon zoals je dat ook voor gebruik deed. Wij raden steriliseren met alcohol daarna ook zeker aan. Je plasbuis kan gevoelig zijn en soms zelf een beetje bloeden tijdens het plassen na het sounden, dat is normaal. Maar als de pijn aanhoudt, of je vertrouwt het niet, raadpleeg dan altijd een arts. 

Is sounding wat voor jou, denk je? Of leef jij je liever op een andere manier uit? Gelukkig is de wereld van kinks en BDSM oneindig groot, dus genoeg om van te genieten!

Afhalen bij afhaalpunt

Pakket afhalen wanneer jij wilt

Snelle levering

Voor 20:00 besteld = morgen in huis

Gratis verzending

Gratis verzending vanaf 75,-

100% discretie geboden

Anoniem Betalen & Verzending