✓ voor 20:00 besteld = morgen in huis
✓ Gratis verzending vanaf €75
✓ 100% discretie geboden

Ball gags 101: zo gebruik je ze

Wat is een ball gag?

Een ball gag is een BDSM toy die gebruikt wordt om het de drager onmogelijk te maken om te praten. Ball gags zijn een gewild speeltje in bondagespel en zijn een belangrijk onderdeel van power play. De toy bestaat uit een bal die in de mond gaat, en een riem die achter het hoofd wordt bevestigd zodat de bal blijft zitten. Er zijn verschillende soorten en maten ball gags, en meerdere manieren om ze te gebruiken. In dit blog bespreken we de ins en outs van het gebruik van ball gags. Zo weet jij straks alles om je partner de mond te snoeren!

Waar gebruik je een ball gag voor?

Om deze vraag te beantwoorden doken wij eerst in de geschiedenis van ball gags. helaas valt er niet veel te vinden over het vroegere gebruik van ball gags. Wat ons wel bekend werd is dat ball gags eeuwen geleden werden gebruik om patiënten stil te houden. Of om ze iets te geven om op te bijten tijdens een medische procedure. Interessant, toch? Een andere gebruiksvorm van ball gags is wat griezeliger. Gedurende honderden jaren zijn ball gags namelijk gebruikt om gevangenen stil te krijgen, te vernederen, te martelen en te slaan. Oeps… Hoe ball gags van gebruik in de medische- en martelwereld zijn veranderd in seksspeeltjes, is een mysterie. Wat we wel weten is dit: tegenwoordig gebruikt men ball gags tijdens consensual seks om iemand de mond te snoeren ;)!

Verschillende soorten ball gags

Er zijn ongelofelijk veel verschillende soorten ball gags. Om te beginnen zijn er ball gags waar je doorheen kunt ademen, en ball gags waarbij dat niet kan. De eerste soort heeft gaten in de bal. Dat maakt het makkelijker om te ademen. Je hebt daarnaast meerdere maten (mensen hebben immers grotere en kleinere monden). De vuistregel: de ball gag dient groot genoeg te zijn om iemands spraak te beperken. Het doel is immers om iemand in een onderdanige positie te krijgen. Maar… Naast verschillende maten, zijn er ook verschillende vormen ball gags. Niet alleen in de vorm van een bal! Zo heb je bijvoorbeeld ook bit gags en dildo gags. Of een gag met alleen een O-ring om iemand mond open te houden. Tot slot zijn de riemen ook verkrijgbaar in meerdere materialen – siliconen, leer, of stof bijvoorbeeld.

Hoe gebruik ik een ball gag?

Ball gags zijn in principe veilig om te gebruiken voor zowel beginners als gevorderden. Hieronder bespreken we een aantal punten om het zo veilig (en plezierig!) mogelijk te houden.

  1. Safewords

Als je BDSM play wil doen, is een safe word een must. Bij het gebruik van een ball gag is dat niet anders. Maar als je een ball gag in hebt, hoe doe je dat dan? In dit geval is het slim om iets anders af te spreken om je partner duidelijk te maken dat de grens bereikt is. Denk bijvoorbeeld aan je partner aantikken. Een andere optie is een melodie neuriën. Je kunt ook kiezen voor knipperen met je ogen. Kies de vorm die het beste bij jou past en maak duidelijke afspraken hierover. 

  1. Je neusgaten

Neusgaten? Wat heeft dat ermee te maken? Nou: bedenk eens hoe moeilijk het is om te kunnen ademen door je mond als je neusgaten geblokkeerd zijn. Als je verkouden bent, bijvoorbeeld. Hou hier rekening mee. Kies bijvoorbeeld een bal met luchtgaten. In de volgende paragraaf gaan we hier dieper op in. 

  1. Sieraden en haar

Als je piercings hebt, moet je uitkijken het soort riem wat je gebruikt als je de ball gag omdoet. Hou dit in gedachten als je een ball gag aanschaft. Lang haar kan ook een probleem vormen: het kan vast komen te zitten. Zorg er daarom voor dat je je haar in een staart doet als het lang is. 

  1. Een schaar

Het kan handig zijn om een schaar in de buurt te hebben, mocht er it mis gaan. Als je sub een paniekreactie heeft, bijvoorbeeld. En hij/zij/die je niet duidelijk een stopsignaal kan geven. Je kunt in dat geval een schaar gebruiken om de riem door te knippen.

Veilig gebruik van ball gags

Als je een ball gag gebruik, is het belangrijk dat je dit veilig doet. Bespreek daarom voor gebruik waar jij en partner wel en niet oké mee zijn. Daarnaast is het belangrijk dat je de juiste maat kiest. Als de gag te klein of te groot is, is dat oncomfortabel en mogelijk gevaarlijk. Zorg ervoor dat de drager niet kan praten, maar dat de bal ook niet zo groot is dat het pijnlijk wordt. Wees er tot slot zeker van dat de ball gag goed vast zit. Dan weet je zeker dat ie niet losschiet tijdens het spelen. 

Hoe maak ik een ball gag schoon?

Het schoonmaken van een ball gag doe je met toy cleaner en/of antibacteriële zeep en (warm) water. Doe dit voor, maar ook zeker na gebruik. Als de ball gag droog is, berg je deze op tot het volgende gebruik.

Nu weet je de ins en outs van (het gebruik van) ball gags. Tijd om je partner de mond te snoeren! Mocht je meer vragen hebben over ball gags, aarzel dan niet om ons om advies te vragen. We helpen je graag!

Afhalen bij afhaalpunt

Pakket afhalen wanneer jij wilt

Snelle levering

Voor 20:00 besteld = morgen in huis

Gratis verzending

Gratis verzending vanaf 75,-

100% discretie geboden

Anoniem Betalen & Verzending